Cestujeme po Slovensku

Okresné mesto Lučenec leží na juhu Banskobystrického kraja a v minulosti bolo známe hlavne vďaka rušnému obchodnému priemyslu. Dnes patrí stále k väčśím mestám s bohatým obchodom, avšak v porovnaní s minulosťou stratil povesť jedného z najvýznamnejších miest. Stále ale patrí k mestám, ktoré možno navštíviť naprieč cestami po našom krásnom Slovensku. 

Lučenec 3 300x225 - Lučenec-navštívte okresné mesto na juhu Slovenska

 

1. Synagóga v Lučenci

Synagóga v Lučenci je spolu so synagógou v Trenčíne najznámejšia židovská stavba na Slovensku. Možno na prvý pohľad nepôsobí ako veľmi zaujímavá stavba, v minulosti patrila k veľmi významným synagógam na Slovensku a tak ak sa chystáte do Lučenca, nezabudnite sa zastaviť aj pri tejto pamiatke.

Lučenec Synagóga 1 300x225 - Lučenec-navštívte okresné mesto na juhu Slovenska

2. Centrum mesta

Lučenec sa môže pýšiť aj pekným centrom mesta. Okrem množstva obchodov, kvaiární, hotelov, či reštaurácií tu nájdete aj dve nákupné centrá a to vrátane OC Galéria, kde sa môžete tešiť z nových a moderných priestorov. Pravdepodobne najikonickejším miestom v celom Lučenci je pokreslená stena v centre mesta. Tento spot patrí k najnavštevovanejším miestam v meste a s to aj s Lučeneckou synagógou. Namaľovaná ulica mesta Lučenec vytvára romantickú ilúziu o pokračovaní cesty a možno, že dakto by si ani len nemusel všimnúť, že sa jedná práve o maľbu.

Okrem vysoko cenenej umeleckej steny nájdete na tamojšom námestíčku aj hojdačku, takže koho by náhodou už city walk nebavil, nech sa páči, práve tu si môžete dopriať aj trocha oddychu.

Lučenec2 300x225 - Lučenec-navštívte okresné mesto na juhu Slovenska

3. Mestký park

Lučenec má skutočne jeden z najkrajších mestkých parkov z celého Slovenska. Na pomerne veľkej rozlohe nájdete rozmanitú faunu a flóru s náučnými ceduľami o tamojšom živote, ako aj pekné altánky s detskými ihriskami. Tento park je naozaj vhodný, či len na obyčajný relax, prechádzku, alebo poobedie s celou rodinou. A ak na vás príde hľad tak nemusíte chodiť  ďaleko, v samotnom parku je aj dobrá reštaurácia.

Lucenec park 300x225 - Lučenec-navštívte okresné mesto na juhu Slovenska

 

Napriek tomu, že mesto Lučenec nepatrí k slovenským najobľúbenejším mestám, pre cestovateľských nadšencov je to Must-go miesto a ak by vás aj samotná synagóga, či mestký park nebavil, tak v okolí Lučenca môžete turistikovať v neďalekej Cérskej vrchovine, či navštíviť obľúbený zámok Halíč, ktorý je len 20 minút od Lučenca.