Telč-photo-diary

Historické mesto Telč patrí k najkrajším mestám Česka a to hlavne vďaka hlavnému námestiu s radom renesančných farebných domov s charakteristickými fasádami. Svojou architektúrou výrazne pripomína Taliansko a teda patrí k veľmi netradičným mestám na Morave. 

Po pozvaní talianskych architektov do Telču  v 16. storočí sa mesto premenilo na skutočnú perlu renesančnej architektúry. Architekti odviedli skvelú prácu a vďaka nim nadobudlo mesto vysokú kultúrnu úroveň. Dodnes navštevujú Telč nie len českí, ale aj zahraniční turisti a niet divu, že v roku 1992 sa zapísalo aj do svetového dedičstva UNESCO.

telč16 300x225 - Telč- Photo diary z českého rozprávkového mesta

Telć2 1 300x225 - Telč- Photo diary z českého rozprávkového mesta

Telč15 300x225 - Telč- Photo diary z českého rozprávkového mesta

 

Môj cestovateľský denník

Doteraz som ešte nikdy nebola v poľskom meste Poznan. Avšak podľa fotiek, mi práve Telč neuveriteľným spôsobom Poznan pripomína. Hlavné námestie je krásne, skutočná rozprávka, ktorú sa naozaj oplatí vidieť. Okrem námestia nájdete v tomto meste aj jeden hrad, ten je situovaný hneď pri námestí, takže nemusíte chodiť nikam mimo centra aby ste ho videli. Avšak pravda je taká, že hlavné námestie je to najdôležitejśie a zároveň najzaujímavejšie, čo tu človek musí vidieť a veľa iných vecí mi na um nezíde. Takže ak to mám objektívne zhodnotiť, tak by som radila zostať tam približne dve hodiny. Ak si chcete vychutnať atmosféru renesančného námestia, tak odporúčam dať si tam obed alebo posedieť si v jednej z mnohých tamojších kaviarní.

Ja som bola v Telči skutočne len na otočku, aj s obedom som tam strávili približne tie dve hodiny. Tento výlet som ale spojila s návštevou neďalekého českého hradu menom Červená Lhôta, ktorý som chcela už dlhší čas vidieť. Navyše nadobúda hrad na atraktivite vďaka faktu, že sa tam nátáčala Zlatovláska.

Telč sa okrem turistov páčil aj režisérom filmov Báthory a Pyšná princezná. Veď niet vôbec divu, že práve toto mesto si vybrali ako jedno z dejísk svojich najslávnejśích filmov.

Telč1 300x225 - Telč- Photo diary z českého rozprávkového mesta

Telč4 300x225 - Telč- Photo diary z českého rozprávkového mesta

Telč3 300x225 - Telč- Photo diary z českého rozprávkového mesta

Telč6 300x225 - Telč- Photo diary z českého rozprávkového mestaň Telč8 300x225 - Telč- Photo diary z českého rozprávkového mesta

Telč10 300x225 - Telč- Photo diary z českého rozprávkového mesta

 

telč14 300x225 - Telč- Photo diary z českého rozprávkového mesta

Telč13 300x225 - Telč- Photo diary z českého rozprávkového mesta

telč12 300x225 - Telč- Photo diary z českého rozprávkového mesta

Telč11 300x225 - Telč- Photo diary z českého rozprávkového mesta

Telč9 300x225 - Telč- Photo diary z českého rozprávkového mesta

 

 

Zaujal vás Telč? Určite navśtívte aj Český Krumlov, ktorý sa už niekoľkokrát umiestnil v celosvetových rebríčkoch s najkrajšími miestami svetami. Medzi takýmito mestami ale tiež nemôže chýbať hlavné mesto Česka a teda Praha.