Dinkehlsbühl-nemecká-dedina

Už ste o dedinke Dinkelsbühl niekedy počuli? Pravdebodobne nie. Avšak niečo sa o nej môžete dozvedieť teraz, v tomto článku. Je to totiž tá najkrajšia dedinka na svete. Nachádza sa v Bavorsku a je charakteristická farebnými domčekami postavené v typickom nemeckom štýle.

Dinkehlsbuhl 14 kópia 300x225 - Dinkelsbühl -táto dedinka patrí k tým najkrajším na svete
Dinkelsbühl-farebné domy

Čím je Dinkehlsbühl výnimočný?

Pokiaľ by ste náhodou prechádzali cez Dinkelsbühl, avšak nie cez centrum, pravdepodobne by vás v tej dedine nič nezaujalo. Pravý zážitok začína až vo chvíli, keď vstúpite do centra. Môžete sa tam prechádzať uličkami hore-dole, a skutočne každá jedna bude výnimočná a krásna. Pri náhodnom prechádzaní by ste si to určite nevšimli, ale bližšie preskúmanie tohoto miesta skutočne stojí zato.

Dinkehlsbuhl 1 300x225 - Dinkelsbühl -táto dedinka patrí k tým najkrajším na svete
jedna z mnohých uličiek v Dinkelsbühl

Všimnite si, že na každom dome je napísaný aj názov služieb, ktoré v ňom boli či už v minulosti, alebo ešte aj dnes poskytované, a to napr. Metzger (mäsiar), Friseurin (kaderníčka) či Restaurant (reštaurácia).

Dinkehlsbuhl 11 300x225 - Dinkelsbühl -táto dedinka patrí k tým najkrajším na svete

Iné zaujímavé stavby

Okrem toho sa tu ale nachádza aj  kostol St. Georgs-Kirche, miestny park a pokiaľ by ste náhodou mali záujem o menšiu prechádzku, tak môžete ísť okolu celého Dinkelsbühl popri hradbách, ktoré ohraničujú centrum. Navyše sa vám odtiaľ naskytne nádherný výhľad na celú dedinu.

Avškak tou pravdepodobne najznámejšou stavbou v Dinkelsbühle je Deutsches Haus (nemecký dom), ktorý je charakteristický svojou rúžovou farbou.

Dinkehlsbujl 5 300x236 - Dinkelsbühl -táto dedinka patrí k tým najkrajším na svete
Deutsches Haus

Dedina Dinkelsbühl je heda zaujímavá hlavne v cestre. Ako som už spomínala, zvonka pripomína úplne obyčajnú dedinu. Väčšina turistov ju vôbec nepozná, a preto tadiaľ iba prejde bez zastavenia, ničnetušiac o čo prišli.

V blízkosti dedinky Dinkehlsbühl nájdete aj iné zaujímavé miesta

Dinkelsbühl je teda skutočne jedna z najkrajších dedín sveta a naozaj sa ju oplatí navštíviť. Svoju návštevu môžete skombinovať aj s rôznymi okružnými cestami po Nemecku alebo napríklad popri ceste romantische Straße , čo je cesta vedúca cez Bavorsko, začína sa na rozprávkovom hrade Neuschwannstein a končí v krásnom meste Würzburg. Táto takzvaná romantická cesta sa takisto vyhýba diaľniciam, takže máte jedinečnú príležitosť vidieť krásu nemeckej krajiny aj mimo veľkomiest.

 

Pokiaľ ste práve na roadtripe a radi by ste navštívili aj iné mestá, odporúčam napríklad Stuttgart, článok nájdete TU. V blízkosti Dinkelsbühlu je ešte jedno výnimočné mesto, ktoré sa oplatí navštíviť a tým je Norimberg. V ňom si môžete prezrieť znova nemeckú architéru avšak aj navštíviť miesta známe z minulosti.

Norimberg 300x241 - Dinkelsbühl -táto dedinka patrí k tým najkrajším na svete
Norimberg

 

Dúfam, že sa vám tento článok páčil, a že ste sa aj niečo nové dozvedeli. Nakoľko opakujem, že Dinkelsbühl nie je medzi Slovákmi veľmi známym miestom. Pokiaľ ste Dinkelsbühl už navštívili, alebo sa tam ešte  chystáte ísť a máte nejaké otázky, prosím neváhajte písať mi do komentárov 🙂