Mníchov9 - Zažite Oktobersfest a spoznajte krásny Mníchov

Mníchov je najväčšie mesto Bavosrka a patrí k tým najnavševovanejším v celom Nemecku. Ľudia si ho často spájajú hlavne s festivalom Oktoberfest, pivom a klobásmi. Pravdou ale je, že toto mesto toho ponúka ešte viac.

Mníchov si môžete bez problémov prezrieť v priebehu jedného dňa. Zaujímavým je hlavne centrum mesta kde sa aj nachádza väčšina historických budov.

Pravdepodobne najznámejšou stavbou je Frauenkirche, ktorá je charakteristická svojimi dvoma vyčnievajúcimi guľatými vežičkami.

Mníchov1 300x221 - Zažite Oktobersfest a spoznajte krásny Mníchov

 

Na námestí Marienplatz nájdtete Novú randicu, ktorá je známa aj svojou Glockenspiel a teda zvonkohru, ktorú môžete sledovať každý deň o 11tej, či 12tej hodine. Počas sezóny je dokonca možné vidieť zvonkohru viackrát za deň.

Mníchov radnica 300x225 - Zažite Oktobersfest a spoznajte krásny Mníchov

 

Zaujímavou stavbou v Mníchove je aj Olympic Tower, postavená pri príležitosti olympijských hier. Nadšenci áut sa určite potešia pohľadom na BMW-Vierzylinder, čo je až 101 metrov vysoká budova. Hneď oproti nájdete aj BMW Museum. Futbalisti by tiež určite radi videli futbalová štadión Allianz arénu, kde sa už konali aj majstrovstvá sveta vo futbale. Pre tých viac umelecky založených tu je Národné divadlo, ktoré nájdete na Max-Joseph Platz.

Mníchov8 300x225 - Zažite Oktobersfest a spoznajte krásny Mníchov

Mníchov je pomerne bohaté mesto a preto tu nájdete aj mnoho drahých áut, či obchodov so značkovým oblečením. Obchodné centrá tu sú skutočne moderné a je v nich skutočne všetko možné. Mne osobne určite udreli do očí aj cenovky jednotlivých výrobkov, ako napríklad hodinky v hodnote 229 tisíc eur.

Mnichov3 300x225 - Zažite Oktobersfest a spoznajte krásny Mníchov

Slovo Oktoberfest počul už hádam každý. Jedná sa totiž o najväčší festival na svete a odohráva sa práve v nemeckom Mníchove. Zrejme si hovoríte, že Oktoberfest sa koná v októbri, ako to už názov festivalu hovorí, zaujímavou pravdou ale je, že kvôli počasiu sa Oktoberfest začína každý rok už v septembri a začiatkom októbra už končí.

Pre túto slávnosť sú typické obrovské stany, v ktorých sa návštevníci zdžiavajú. Každoročne sa tam spotrebuje obrovské množstvo piva, ktoré je čapované až v jednolitrových krígľoch. A ako už je tradične známe, toto pivo vám donesú krásne usmievavé Bavorčanky s veľským výstrihom 🙂

4326e2f7 0cf4 4866 ba93 e15c0fca4aba 300x225 - Zažite Oktobersfest a spoznajte krásny Mníchov

Pre nás Slovákov je našťastie Mníchov pomerne blízko, preto návštevu tohoto bavorské mesta netreba odkladať ale poriadne si ju vychutnať. Ideálne aj nasledujúci september, nech vám ani už spomínaný Oktoberfest neujde.

Ak vás zaujímajú aj iné miesta v Bavorsku, tak odporúčam si pozrieť aj Zoznam 8 najkrajších miest v Bavorsku.